Van loondienst naar ondernemer in de corona tijd

De Kamer Van Koophandel meldde in november dat het aantal startende ondernemingen de afgelopen maanden in Nederland hoger is in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Een toename van 45%. Waar anderen deze keuze wellicht wat gedwongen hebben gemaakt (bijvoorbeeld ontslagen door de gevolgen van COVID-19) heb ik deze keuze bewust gemaakt: ik heb mijn baan opgezegd (nét voor de tweede golf, ondanks de ‘adviezen’ uit mijn omgeving: “Zou je dat wel doen?!”). Ik heb me niet laten leiden door angst, maar door mijn passie. Ik word ondernemer.

Tien jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en daarna heb ik altijd in loondienst gewerkt. Na drie serieuze marketing functies bekleed te hebben tussen 2010 en 2020, heb ik eind juli 2020 mijn vaste contract opgezegd om te doen wat ik altijd al wilde: starten als zelfstandige ondernemer. 

Nieuw begin
Een ‘nieuw begin’ is voor mij niet nieuw, ik ben een voorstander van kansen creëren en dromen waarmaken. Zo heb ik in het verleden mijn baan opgezegd om een wereldreis van 180 dagen te maken, ontdekte ik dat er ‘nieuw leven’ in mij groeide nadat mijn vader 2 dagen ervoor overleed en heb ik dit jaar mijn ‘zekerheden’ aan de kant geschoven om mijn onderbuik gevoel te volgen. 

Mijn vriend en ik beseffen ons goed dat we maar één keer leven. We stellen elkaar regelmatig de vraag: “Leiden we nu het leven wat we willen leiden?”. Met mijn jonge gezin is flexibiliteit meer dan welkom. Daarnaast ben ik een gepassioneerde en harde werker. Ik ben van mening dat die flexibiliteit en hard werken elkaar niet in de weg hoeven te staan. De middagslaapjes van onze kindjes benut ik dan ook 7 dagen van de week optimaal 😉

Ik hoop anderen te kunnen inspireren met mijn verhaal: je hebt altijd de mogelijkheid om te starten met een ‘nieuw leven’. Hoe klein ook. Al is het opstaan met een andere mindset, elke week een half uurtje sporten of iets minder suiker in je koffie.

Ik ben benieuwd: welke stappen heb jij dit jaar gemaakt?

Wil je mij beter leren kennen of weten wat ik nog meer doe? Bekijk dan hier mijn LinkedIn-pagina of bekijk mijn marketing aanbod.

Write a comment